så blev det bullar.
Försök 1, kasserade jag efter att jag följt receptet som står på mjölpaketet, där står det att man ska
-smula jästen
-värma "mjölken" till 37°C blanda den med jästen tills den smält
-tillsätta socker, salt
-tillsätt bitar av matfettet…
Vem fan smälter inte matfettet innan man tillsätter den?
Försök 2, Gjorde jag som min instinkt sa
-smula jästen
-SMÄLT matfettet tillsätt sedan "mjölken" och värm till 37°C och blanda med jästen tills den smält
-tillsätt socker, salt
-tillsätt mjölet blanda i 5min
-jäs degen i 30 min
Trodde det bara var att lyfta på bakduken och börja kavla…. inte riktigt fallet!
Vart var degen???
Den hade inte jäst ett j-a dugg, den såg precis ut som när jag la på duken.
Den kasserades!!!
Försök 3, då ringde jag min bullmamma på vägen till affären då jag var tvungen att införskaffa fler jästpaket och mer mjöl…
Gjorde efter lite goda råd från henne faktiskt hyfsade bullar. Tack för tipsen!
Visst kan man alltid slipa på finessen men skam den som ger sig;)
Jag vet att det är fettisdag och allt men jag har varit sugen på kanelbullar i flera dagar nu!
Tack för den fina komplimangen. Bullarna är jättefina! Mamma
SvaraRaderaJaaaa tack!!!! Fika när??
SvaraRaderaMycket goda, du får baka oftare ;) Puss
SvaraRadera